Betawerk wint Splash Awards in categorie zorg

Print
Betawerk wint Splash Awards in categorie zorg

Betawerk krijgt de eerste prijs op de Drupal Splash Awards uitgereikt in de categorie Zorg voor de app Mijn U-center Foto: Drupal Splash Awards

Website- en appontwikkelaar Betawerk heeft met de app Mijn U-center de Splash Awards 2017 gewonnen in de categorie Zorg. De applicatie geeft cliënten inzicht in hun zorgproces. Content-beheersysteem Drupal organiseert de prijsuitreiking voor projecten die de software voor het bouwen van websites en apps het best hebben toegepast. Betawerk, gevestigd op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, ontwikkelde de app voor GGZ-instelling U-center in Epen.

GGZ-instellingen dienen in 2020 cliënten digitaal toegang te geven tot hun medische gegevens. Inzage in eigen gegevens moet voor patiënten dan gestandaardiseerd zijn. Kliniek U-center zocht daarom naar een manier waarop cliënten hun zorgproces digitaal op één plek konden terugvinden. Betawerk maakte vervolgens de app Mijn U-center die inzicht geeft in het behandeltraject. In een dagboek houdt de cliënt activiteiten bij en kan die aangeven hoe die zich bij die activiteiten voelde. Daarnaast is er toegang tot bijvoorbeeld coaching en cursussen. Uitbehandelde cliënten kunnen met de app contact blijven houden met (ex-) cliënten. Ze kunnen berichten delen en afbeeldingen en documenten toevoegen in de community waar ze ingedeeld zijn. In een persoonlijk profiel geeft de cliënt aan welke doelen hij of zij heeft.   Besparen
Het levert kosten- en tijdsbesparing voor de behandelaar op doordat processen slim verwerkt worden, licht Betawerk toe in de omschrijving van de app. Ook vormt het een duurzame oplossing, omdat papier zo minder nodig is.
Drupal helpt website- en appontwikkelaars content te beheren en aan te passen, en organiseert de Splash Awards sinds 2015. Zie hier de genomineerden en winnaars van dit jaar in alle categorieën.

Dit verhaal is onderdeel van een een innovatief en multimediaal project. De redactie van De Limburger onderzoekt de maatschappelijke en economische betekenis van Brightlands. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Brightlands, zonder dat deze partij invloed heeft gehad op de inhoud van de verhalen.
Lees meer op de site van Brightlands