Bezoekersrecord eerste dag Vierdaagsefeesten

Print
Bezoekersrecord eerste dag Vierdaagsefeesten

De organisatie van de Vierdaagsefeesten neemt extra maatregelen om het populaire Pokemon-jagen tijdens het massale evenement komende week in goede banen te leiden. Op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen worden Afbeelding: ANP

Voor de eerste dag van de Vierdaagsefeesten zijn zo'n 205.000 bezoekers naar Nijmegen gekomen. Dat waren er nog nooit zo veel, aldus de organisatie zondag. ,,De eerste dag was een typische zwoele zaterdag. Warm, en voor de hardlopende obers en swingende artiesten soms zelfs heet.'' Vorig jaar trok de eerste dag van de Vierdaagsefeesten 190.000 mensen.

Het is in de binnenstad van Nijmegen zeven avonden groot feest: vorig jaar kwamen er in totaal anderhalf miljoen mensen af op de festiviteiten rond het vierdaagse wandelevenement.

Zaterdagmiddag was er voor de jonge bezoekers de traditionele kidsloop, waarbij burgemeester Hubert Bruls het startsein gaf. Overal in de stad is theater en muziek en op de terrassen, in cafés en bij kraampjes is volop te eten en te drinken. Op alle veertig locaties in de stad was het volgens de organisatie ,,gezellig druk''.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →