Verstappen over vierde plek: maximale punten

Print
Verstappen over vierde plek: maximale punten

Afbeelding: ANP

Zijn auto was niet snel genoeg, mopperde Max Verstappen na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij kon om die reden leven met zijn vierde positie op circuit Silverstone.

"Niet snel genoeg, wel maximale punten", zei de Nederlandse coureur van Red Bull bij Ziggo Sport.

Banden
Twee ronden voor het einde leek er nog meer in te zitten, toen de voor hem rijdende Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel vanwege compleet versleten banden noodgedwongen een late pitsstop maakten. Verstappens banden waren echter ook op.

"Ik wilde wel doorrijden, maar het team wilde op safe gaan en riep me binnen", zei hij. Verstappen ging ondanks die bandenstop nog wel Vettel voorbij, maar kon Räikkönen niet meer van het podium stoten.

Gevecht
De Limburger was wel te spreken over zijn gevecht met Vettel in het eerste deel van de race. De Duitser zag tot twee keer toe een inhaalpoging mislukken. "Ik was langzamer en moest met hand en tand mijn positie verdedigen. Er brak gelukkig niks af van de auto", zei Verstappen.

Ook zijn start was prima, want hij haalde voor de eerste bocht Vettel al in, maar zijn eerste bandenstop verliep te langzaam. "Die liep niet heel lekker", zei Verstappen, zonder precies aan te geven wat er mis ging. Hij raakte wel zijn derde plek kwijt. Niettemin hield de Red Bull het vol tot het einde van de race, zodat Verstappen na drie uitvalbeurten op rij eindelijk weer eens een grand prix uitreed.

In het kampioenschap passeerde hij de Mexicaan Sergio Perez (Force India) en klom van de zevende naar de zesde plek. "Ik behoor sowieso boven hem te staan. Ik wil eerst weten waarom ik niet snel genoeg was."

Lees ook: Verstappen finisht eindelijk weer, Limburger wordt vierde