Crowdfundingactie schuttersfeest wordt niet voortgezet

Print
Crowdfundingactie schuttersfeest wordt niet voortgezet

Tijdens het ZLF trokken zondag 55 schutterijen door de straten van Voerendaal. Afbeelding: Johannes Timmermans

De dit jaar gestarte crowdfundingactie bij het Zuid-Limburgs Federatiefeest krijgt in 2018 geen vervolg.

Organisator Sint Sebastianus wilde tien procent van de actie doneren aan schutterij Sint Jan in Nieuwstadt, waar het ZLF in 2018 plaatsvindt.

Voorwaarde
Er was wel één voorwaarde aan verbonden: Sint Jan moest de actie volgend jaar continueren. Door er een traditie van te maken zouden de ZLF-organisaties elkaar jaarlijks helpen, zo was de achterliggende gedachte.

Sint Jan maakt geen gebruik van het aanbod. De vereniging wil op andere manieren aan geld komen voor het feest en ziet het niet zitten ook nog eens via crowdfunding een bijdrage te vragen aan mensen.

Museum
Sint Sebastianus heeft besloten de tien procent te schenken aan het Limburgs Schutterij Museum. Bij de start van het ZLF, zondag, was met de crowdfundingactie tussen 4000 en 5000 euro opgehaald. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen