Nieuwe stadswandeling: rondgang langs negen toiletten

Print
Nieuwe stadswandeling: rondgang langs negen toiletten

Afbeelding: Mosa

Maastricht is binnenkort een opvallende nieuwe stadswandeling rijker: Flush, een tour langs negen designtoiletten in het stadsdeel Wyck.

Het idee is afkomstig van Remon Veraart, CEO van Mosa, hotelier Rino Soeters en vastgoedondernemer Leon Maes.

Ontwerpen
Het drietal vroeg studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design om de toiletten van negen publieke ruimtes, waaronder het Bonnefantenmuseum, Centre Céramique en het Townhouse Design Hotel, te herontwerpen. De eigenaren namen daarbij de installateurskosten voor hun rekening, Mosa het tegelwerk en Geberit - het moederbedrijf van Sphinx - het sanitair.

De ontwerpen variëren van een knalgeel toilet tot een wc met vlammenmotief. Op de toiletten van het Bonnefantenmuseum worden bezoekers aangekeken door ogen van personages die elders in het museum op schilderijen prijken.

Tevreden
Mosa is zo tevreden met het resultaat dat het overweegt in de toekomst een soortgelijke Flush Tour in Londen, Frankfurt en Amsterdam te creëren, de andere plekken waar het bedrijf een zogenaamde Flagship Store heeft.

Lees meer over de stadswandeling langs de toiletten in De Limburger van maandag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →