Nieuwe stadswandeling: rondgang langs negen toiletten

Print
Nieuwe stadswandeling: rondgang langs negen toiletten

Afbeelding: Mosa

Maastricht is binnenkort een opvallende nieuwe stadswandeling rijker: Flush, een tour langs negen designtoiletten in het stadsdeel Wyck.

Het idee is afkomstig van Remon Veraart, CEO van Mosa, hotelier Rino Soeters en vastgoedondernemer Leon Maes.

Ontwerpen
Het drietal vroeg studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design om de toiletten van negen publieke ruimtes, waaronder het Bonnefantenmuseum, Centre Céramique en het Townhouse Design Hotel, te herontwerpen. De eigenaren namen daarbij de installateurskosten voor hun rekening, Mosa het tegelwerk en Geberit - het moederbedrijf van Sphinx - het sanitair.

De ontwerpen variëren van een knalgeel toilet tot een wc met vlammenmotief. Op de toiletten van het Bonnefantenmuseum worden bezoekers aangekeken door ogen van personages die elders in het museum op schilderijen prijken.

Tevreden
Mosa is zo tevreden met het resultaat dat het overweegt in de toekomst een soortgelijke Flush Tour in Londen, Frankfurt en Amsterdam te creëren, de andere plekken waar het bedrijf een zogenaamde Flagship Store heeft.

Lees meer over de stadswandeling langs de toiletten in De Limburger van maandag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen