Fortuna speelt met 3-3 gelijk tegen Turkse topclub

Print
Fortuna speelt met 3-3 gelijk tegen Turkse topclub

Afbeelding: Archief ANP

Fortuna Sittard heeft de derde oefenwedstrijd van het trainingskamp in Turkije tegen de Turkse topclub Besiktas met 3-3 gelijk gespeeld.

De Turkse kampioen kwam na een klein half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Sedat Sahintürk. Maar testspeler Lisandro Semedo van Fortuna kon de stand enkele minuten later alweer gelijk trekken.

Veel goals
In de tweede helft was het nieuwkomer André Vidigal van Fortuna die de Sittardenaren na ruim een uur spelen zelfs even op een 1-2 voorsprong bracht. Maar de vreugde was van korte duur. Atiba Hutchinson scoorde kort daarop al de gelijkmaker. En Caner Erkin werkte even later de derde treffer voor Besiktas in de touwen.

Met nog enkele minuten te gaan was het middenvelder Jorrit Smeets die de eer redde voor Fortuna en met de 3-3 de eindstand op het scorebord zette. 

Sterspeler
Besiktas trad op de trainingsvelden in Istanbul overigens aan zonder sterspeler Pepe. Ryan Babel was wel van de partij. Fortuna Sittard startte met Chris Braun als aanvoerder. De wedstrijd tegen de Turkse topclub kwam mede tot stand dankzij de contacten van Mustafa Aztopal, de nieuwe directuer voetbal van Fortuna Sittard.   

Fortuna speelt dinsdag de laatste oefenwedstrijd in Turkije tegen de club ZOB Ahan FC uit Iran.