Tourspel: 'Snel samenvatting kijken, die mannen moet ik in ere houden'

Print
Tourspel: 'Snel samenvatting kijken, die mannen moet ik in ere houden'

Afbeelding: De Limburger

Ton Vaessen (65) uit Tegelen steekt net de sleutel in de voordeur als de telefoon gaat en de redactie van het Tourspel van De Limburger belt. Helemaal blanco neemt de 65-jarige Tegelenaar de telefoon aan.

,,Heb ik gewonnen? Wat fijn zeg! We komen net binnen. We zijn gaan uiteten met onze zoon nog voor onze verjaardagen. Dat hadden we nog tegoed. Dus ik heb helemaal niets van de etappe gezien. Terwijl ik normaal toch altijd echt kijk.”

Mollema
Vaessen is dan ook voor de tweede keer aangenaam verrast als hij hoort dat ook de Nederlander Bauke Mollema de etappe heeft gewonnen. De Groninger soleerde naar de ritzege in de Tour de France. ,,Wat fijn om te horen zeg dat we een etappe hebben gewonnen”, is de inwoner van Tegelen een beetje beduusd.

Goed geluk
Hij speelt mee met drie lijsten. ,,De eerste lijst heb ik samengesteld met sprinters, de tweede een beetje met renners die voor het algemeen klassement gaan en bij de derde lijst heb je een bepaalt inzicht en die stel je samen op goed geluk.” En dat goede geluk met Bauke Mollema, Diego Ulissi, Tony Gallopin, Primoz Roglic en Warren Barguil kwam hem zondag goed van pas.

Samenvatting
Omdat hij net het etentje met dessert achter zijn kiezen heeft, gaat Vaessen de gewonnen dertig euro niet zondagavond aan een ijsje besteden. ,,Twee ijsjes is een beetje te veel van het goede”, grapt hij. De televisie staat aan op de vrouwenvoetbalwedstrijd van Nederland. ,,Maar ik ga straks de samenvatting van de etappe terugkijken. Die mannen hebben mij vandaag aan de zege geholpen. Die moet ik in ere houden.”