WMC 2017: Klein maar fijn, zo blijkt in het Rodastadion

Print
WMC 2017: Klein maar fijn, zo blijkt in het Rodastadion

Afbeelding: Luc Lodder

Met ruim 94 punten knalde de muzikale prestatie van de negen muzikanten van Trommelgroep West-Nederland uit Leiden door het dak van het Rodastadion en werden ze dagwinnaar zondag.

Groot staat niet altijd garant voor succes, ook klein maar fijn kan de beste punten scoren, zo blijkt uit het concours.

Hoed af
WMC-juryvoorzitter Henk Smits nam op de persconferentie zijn spreekwoordelijke hoed af voor de muzikanten uit Leiden. "Wat een hoog niveau. Zij lopen met negen mensen bijna letterlijk in hun blote kont op het veld. Er hoeft maar een persoon mis te lopen en het gaat fout. Ik ben zelf professioneel slagwerken en ik ben jaloers op het niveau van deze trommelaars."

De groep oogste bewondering ook van het publiek met hun typische instrumenten: Baselse trommel die zoals verwacht vooral door korpsen in Zwitserland gehanteerd wordt.

Perfect
Ook de Limburgse deelnemers van dit weekend werden beloond voor hun harde werken. Debutant Drumband St. Gertrudis Wijlre mocht voor de eerste keer 82,50 punten mee naar huis nemen (eerste divisie): goed voor een gouden medaille. De groep onder leiding van instructeur Chris Luijten en tambour-maître Jo Blezer waren door het dolle heen met de eindscore. "Fantastisch, echt perfect", vertelde een euforische Blezer na afloop.

De Maastrichtse Verkennersband was erg in zijn nopjes met de 88,20 punten voor hun mars op het hoogste niveau, world divisie, maar daarna teleurgesteld in de 80,71 punten waarmee ze met hun wervelende show ‘Popcorn Time’ werden beoordeeld. Tambour-maître Alain Garnier had meer verwacht, vertelde hij zondagavond eerlijk.

Kijk voor alle uitslagen hier

Een uitgebreide reportage lees je in de krant van maandag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen