Zuyderland kampt met grote telefoonstoring: 'Een grote puinhoop'

Print
Zuyderland kampt met grote telefoonstoring: 'Een grote puinhoop'

Foto: Ermindo Armino

Het fusieziekenhuis Zuyderland kampt al de gehele ochtend met een grote telefoonstoring. Als gevolg daarvan is het ziekenhuis niet of nauwelijks bereikbaar. Artsen kunnen niet bellen of gebeld worden.

De storing is het gevolg van de installatie van een nieuw centraal telefoonsysteem. Vorige week, in de eerste fase van die installatie, waren er ook al problemen. Die concentreerden zich toen in Sittard. Nu zijn alle locaties (ook Heerlen, Kerkrade en Brunssum) getroffen. Volgens een interne mail wordt door de dienstdoende managers, in samenspraak met ICT, overwogen om het ‘noodplan te activeren’. Niet duidelijk is nog wat dit precies inhoudt.

`Een grote puinhoop´
Volgens een woordvoerder is het ziekenhuis ‘wisselend bereikbaar’: “soms lukt het wel, soms niet”. Een telefoniste verzucht tegenover deze krant dat het “een grote puinhoop is, een gigantische storing, heel Zuyderland ligt plat.” Artsen spreken tegenover deze krant van “stuitend amateurisme” en verbazen zich erover dat er kennelijk geen lering is getrokken uit de negatieve ervaringen van vorige week in Sittard.