Marion van Limpt alsnog directeur Vixia

Print
Marion van Limpt alsnog directeur Vixia

Foto: Annemiek Mommers

Marion van Limpt wordt per 1 oktober alsnog de nieuwe directeur-bestuurder van sociale werkvoorziening Vixia in de Westelijke Mijnstreek.

Eerder was zij parttime interim-bestuurder van Vixia. Maar Van Limpt stapte begin juni per direct op, toen duidelijk werd dat zij toch niet aangesteld zou worden als nieuwe fulltime-bestuurder, hoewel zij gevraagd was op die functie te solliciteren.

Crisis
De aandeelhoudende gemeenten (Sittard-Geleen, Beek, Stein en Schinnen) werden het niet eens over haar beloning voor die functie. Stein en Schinnen waren tegen haar benoeming. De raad van commissarissen sprak van een ‘acute crisissituatie’ door het opstappen van Van Limpt. Zij werd door veel betrokken partijen als ideale kandidaat voor de functie gezien.

Dat is ook de reden waarom de aandeelhoudende gemeenten nu terugkomen op het besluit haar niet aan te stellen. "Na zorgvuldige weging van alle reacties op haar vertrek als interim-bestuurder” zijn de aandeelhouders nu unaniem “tot de conclusie gekomen dat mevrouw Van Limpt de meest geschikte kandidaat is." 

Aanvaarden
Zij is "met instemming van de raad van commissarissen" nu uitgenodigd de functie "alsnog te aanvaarden", staat in een persverklaring.

Vixia moet samen met de sociale diensten van Stein, Beek en Sittard-Geleen opgaan in een nog op te richten participatiebedrijf.