College geeft groen licht voor gevelreclame Theaterhotel Venlo

Print
College geeft groen licht voor gevelreclame Theaterhotel Venlo

Foto: Theaterhotel Venlo

Waar de gemeentelijke welstandscommissie reclame op het pand van het Theaterhotel Venlo niet wil toestaan, geeft het Venlose college wel groen licht. Ook heeft het geen probleem met een lichtere kleur voor de gevel.

Het Theaterhotel Venlo heeft zijn ingang aan de Venlose Markt in de voormalige Maaspoortpassage. Maar het valt voor de onbekende bezoeker van Venlo niet mee om die ingang te vinden, zo betoogt hoteleigenaar Gijs Hendrikx.

Reclamebeleid
De Markt is echter een gebied dat door de welstandscommissie wordt aangeduid als Bijzonder-Middeleeuwse stad. Een plek dus waar en lichtere kleur gevel niet past. Wat betreft de reclame aan de gevel wijst de welstandscommissie op het feit dat die niet binnen het huidige reclamebeleid past.

Niet verdedigbaar
Het Venlose college wijst op het feit dat in de Venlose binnenstad eerder panden zijn geverfd. ‘De stelling dat het schilderen van gevels hier niet past is dan ook niet verdedigbaar’ schrijft het college. Als het gaat om reclame aan de gevel, wordt opgemerkt dat ‘gelet op de grote oppervlakte van de gevel en de al aanwezige reclame op de luifels voor de winkels op de begane grond de reclame is te billijken.’