VIDEO: 'Klaar voor vier keer vijftig kilometer een blokje om'

Print
35 graden en onweer: deze editie van de Nijmeegse Vierdaagse belooft er één te worden van de extremen. Wordt het niet boven de dertig graden, dan wordt het wel onweer en buien. Maar we gaan er weer tegenaan: mijn derde Nijmeegse 4Daagse en de eerste keer vijftig kilometer. Een uitdaging wordt het zeker!

Mijn naam is Coen van den Braber, ben achttien jaar oud en studeer aan de School voor Journalistiek. En op welke plek, anders dan de Vierdaagse deze week, kom je nou de mooiste verhalen tegen? Precies, nergens!

Moeite voor doen
Hier lopen mensen met verhalen: militairen die moeten afzien met tien kilo op hun rug, jonge kinderen die de veertig km lopen of oudere mensen die langs de kant zitten om je aan te moedigen. Hoe klein het verhaal ook is, overal zit iets achter. Niets gaat vanzelf deze week: van het strikken van je schoenen, het plakken van je blaren, het lopen, de energie en moed bij elkaar rapen om je bed uit te gaan. Overal moet je moeite voor doen.

'Even een blokje om'
Vorig jaar hield ik iedere dag een blog bij tijdens mijn Vierdaagseroute voor De Limburger. Maar de sfeer langs de kant, de mensen die je aanmoedigen en de blijdschap, maar soms ook het verdriet in de tocht is nog beter te voelen door het te filmen. Deze keer neem ik jullie mee in mijn gevoel van de Vierdaagse in deze vlogs. Elke avond laat ik jullie zien hoe mijn dag verliep en wat ik zowel langs de kant als bij de lopers tegenkwam. En zoals sommige superoptimisten het zouden zeggen: we gaan deze week ‘even een blokje om’. Laten we het daar maar op houden: 4 x vijftig km een blokje om. En ik neem je mee!