Samenspel reikt tot koppositie: ,,Mam, wat zullen we gaan invullen?”

Print
Samenspel reikt tot koppositie: ,,Mam, wat zullen we gaan invullen?”

Afbeelding: De Limburger

Met nog slechts een week te gaan, komt Parijs ook voor onze deelnemers aan het Tourspel voorzichtig in zicht. Misschien wel onze oudste deelneemster van het Tourspel, de 89-jarige Han Melsen uit Cuijk, mocht zich op de tweede rustdag van deze Tour de France de geletruidrager van het algemeen klassement noemen.

 Van plek elf kwam ze maandag op kop terecht met 1372 punten. Melsen vult haar tourploeg altijd in samen met zoon Wim zo vertelt hij: "Mam, wat zullen we invullen, zeg ik dan. Ze kent maar een paar namen en dan noemt ze Bauke Mollema en dan zeg ik: nee laten we die maar niet doen. Zullen we die Engelsman doen? En dat vindt mijn moeder dan best”, legt hij de tactiek uit. "Daar omheen maak ik dan de rest van ploeg voor haar." 

Helikopterviews
"Mijn moeder kijkt heel graag naar de Tour, maar vooral voor de mooie landschappen, de helikopterviews, de meren, de bergen en de vergezichten. Dat er af en toe wielrenners hinderlijk door het beeld fietsen neemt ze op de koop toe”, zegt de zoon met een lach. Of Melsen het geel gaat behouden tot volgende week zondag is afwachten. "Parijs is nog ver, maar het is al leuk om aan het begin van de derde week bovenaan te staan.”

Winnaars tweede tourweek
Op dinsdag kreeg het Tourspel met Tom Ringens een dagwinnaar die voor de tweede keer mocht juichen. De onbekende Belg Pieter Vanspeybrouck maakte voor hem in de sprintetappe het verschil. Op woensdag en donderdag waren er overwinningen voor Björn Curvers en Guillaume Paulussen (55) uit Parkstad, die het nieuwe systeem prijst. "Je wordt gedwongen om verder te kijken dan de geijkte renners.”

De knotsgekke dertiende etappe naar Foix leverde op vrijdag Fons Hupperetz als fraaie winnaar op. "Ik houd het hele jaar lijsten en uitslagen bij van de grote rondes. Zo stel ik mijn ploegen samen. Ik ben ontzettend blij met de winst.”

Op zaterdag won  Jan Cox uit Asenray die er deze Tour al een paar keer dichtbij was, maar steeds net werd uitgeloot. ,,Dat kan gebeuren als er 11.000 lijsten meespelen. Maar dat het nu wel een keer raak is, vind ik wel heel erg leuk." Ton Vaessen (65) uit Tegelen was zondag de laatste dagwinnaar van week twee. ,,Is dat zo? Ik heb niets gezien omdat ik uiteten was.  Snel de samenvatting kijken.”