VVV wil verder met Sarpei, maar worstelt met contract

Print
VVV wil verder met Sarpei, maar worstelt met contract

Het kunstgras van stadion de Koel in Venlo. Afbeelding: De Limburger

VVV wil Hans Sarpei in Venlo houden. De middenvelder maakte een uitstekende indruk tijdens het trainingskamp in Den Haag dat de Koelclub vorige week belegde. Het probleem is echter dat Sarpei niet over een EU-paspoort beschikt.

"Hans heeft alleen een Ghanees paspoort. Dat betekent dat hij een hoger salaris moet verdienen dan VVV kan betalen", zegt manager voetbalzaken Stan Valckx die dinsdag met de zaakwaarnemer van Sarpei sprak.

Mogelijkheden
"We willen Hans echter graag huren van Vfb Stuttgart en zijn nu aan het bekijken of er toch mogelijkheden zijn", aldus Valckx die te kennen geeft dat de technische staf ook tevreden was over testspeler Bilal Sezer. "Bilal deed het goed, maar we hebben meer behoefte aan het type middenvelder dat Hans is. Bilal zijn komst is voorlopig van de baan door de beperkte financiën waarmee we ook nog een centrale verdediger moeten halen." 

Verdediger
Voor die positie heeft VVV zijn oog laten vallen op Ted van de Pavert. De verdediger mag van zijn huidige werkgever PEC Zwolle verhuurd worden. Dinsdagmiddag werd spits Lennart Thy medische gekeurd. De Duitser zal woensdag aansluiten bij de selectie van hoofdtrainer Maurice Steijn.