Vastgoedprijzen Belgisch Limburg dalen spectaculair

Print
Vastgoedprijzen Belgisch Limburg dalen spectaculair

Afbeelding: Lex van Lieshout

De prijzen van woningen in Belgisch Limburg dalen spectaculair. Met een gemiddelde prijs van 220.000 euro zijn woningen over de grens maar liefst vijf procent goedkoper dan een trimester eerder.

Dat melden notarissen aan de Belgische krant Het Belang van Limburg. In de rest van België zijn de huizenprijzen juist gestegen.

Correctie
Volgens vastgoedspecialist Yves Gregoor van Immogroep 5 gaat het om een correctie van de markt na vijf trimesters met stijgingen. “Er zijn een aantal steden waar mensen nog graag gaan wonen zoals Hasselt, Genk en Sint-Truiden, maar daarnaast zien we dat mensen in zeer landelijke gebieden niet meer willen kopen of bouwen. Daarnaast worden dure villa’s in het noorden van de provincie niet zo gemakkelijk meer verkocht tegen de hoge vraagprijzen“, zegt hij tegen de krant.

“Bij luxeappartementen in de grotere steden liggen de prijzen wel zeer hoog, en toch zijn die sowieso gemakkelijk verkoopbaar, maar het is dus het andere dure marktsegment dat het heel moeilijk heeft. Dat alles zorgt ervoor dat de prijzen onder druk worden gezet”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen