'Nieuw sfeervol restaurant in failliet hotel Sittard'

Print
'Nieuw sfeervol restaurant in failliet hotel Sittard'

De huidige ontbijtzaal van het hotel met uitzicht op de naastgelegen Basiliek Afbeelding: Roger Dohmen

Het begin juni failliet verklaarde Sittardse viersterrenhotel Merici heropent op 28 juli en wordt voorzien van veertig nieuwe hotelkamers en een nieuw sfeervol restaurant.

De exploitatie wordt voortgezet door Jean-Paul Hameleers, die het hotel in het monumentale Kloosterkwartier vanaf 2012 tot aan het faillissement runde. Dat heeft Hameleers gisteren bevestigd tegenover website Sittard-GeleenNieuws.nl. 


Goede bezetting
Een Belgische beleggingsmaatschappij heeft het hotelpand gekocht van Laudy Bouw & Ontwikkeling bv. De nieuwe eigenaar heeft Hameleers gevraagd de exploitatie voort te zetten. Volgens Hameleers kent het hotel een goede bezetting, maar stonden de hoge huurlasten een rendabele exploitatie in de weg. 

Lees ook: Failliet Merici op slot, personeel op straat

Nieuwe hotelkamers en restaurant
De eigenaar wil 40 nieuwe hotelkamers realiseren door de Jezuïetenvleugel van het Kloosterkwartier bij het hotel te trekken. Verder is het plan om de gewelvenkelder die onder het hotel ligt om te bouwen tot een sfeervol restaurant met uitzicht op de stadsgracht. De verbouwing zou eind 2018 gereed moeten zijn.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje