Verstappen: Vettel moet naar zichzelf kijken

Print
Verstappen: Vettel moet naar zichzelf kijken

Afbeelding: AFP

Max Verstappen is bepaald niet onder de indruk van de kritiek die hij afgelopen race kreeg van wereldkampioenschapsleider Sebastian Vettel. "Kijk eens hoeveel strafpunten hij zelf heeft."

Het was een van de hoogtepunten van de Formule-1-race op Silverstone afgelopen weekend: het duel tussen de Limburger en de Duitser. Vettel was sneller, maar kon op de baan niet voorbij aan Verstappen. Dat lukte uiteindelijk alleen door een betere pitstopstrategie.

Tijdens de race uitte Vettel al zijn ergernis op de boordradio. Volgens de Ferrari-coureur zou Verstappen de regels overtreden door tijdens het aanremmen zijn positie op de baan te veranderen. Na de race zei de viervoudig wereldkampioen daarover tegenover RTL: "We weten dat hij wispelturig kan zijn. Hij wil zo goed mogelijk verdedigen. Maar op een gegeven moment moet je wel op je lijn blijven rijden."

Strafpunten
In een interview met de Duitse zender reageert Verstappen op de kritiek: "Ik neem dat niet serieus. Vooral niet na alles wat hij zelf heeft gedaan. Kijk alleen maar naar hoeveel strafpunten hij zelf heeft." Daarmee verwijst de Limburger naar het incident tussen Vettel en Hamilton op het circuit van Baku, waar de Duitser zijn Britse concurrent een flinke tik uitdeelde met zijn auto. Dat leverde Vettel drie strafpunten op.