Ambulances rukken uit voor Vierdaagse

Print

Ambulances staan voor de zekerheid al langs het parcours opgesteld. Afbeelding: René Jansen

Ambulances hebben inmiddels de eerste twee Vierdaagselopers naar het ziekenhuis afgevoerd. De eerste lopers van vandaag zijn inmiddels binnen.

Tot het middaguur zijn er voor de Vierdaagse acht uitrukken geweest. In zes gevallen konden de lopers na controle weer verder.  De meeste ambulance-inzet is op de route tussen Wijchen en Beuningen.

In totaal zijn er tien tot twaalf ziekenwagens direct beschikbaar. Eventueel kan nog worden opgeschaald met ambulances uit andere regio's.  

De echte drukte moet nog komen. Waarschijnlijk rond een uur of drie als zon het felste schijnt. Nu is het volgens hoofd meldkamer Mark de Laat nog goed te doen. Volgens de hulpdiensten zijn de twee naar het ziekenhuis gebrachte wandelaars niet onwel geworden door de hitte.

Lees ook: Pijn lijden, afzien, maar vooral ook genieten op eerste dag

Petjes en hoedjes
Ambulances staan voor de zekerheid al langs het parcours opgesteld. In totaal zijn er tien tot twaalf ziekenwagens direct beschikbaar. Eventueel kan nog opgeschaald worden met ambulances uit andere regio's.  

De meeste wandelaars lijken goed voorbereid aan de tocht te zijn begonnen. Al bij de start waren vanochtend opvallend veel petjes en hoedjes te zien: het dragen van een hoofddeksel is een van de adviezen om de dag goed door te komen.

De eerste drie lopers zijn alweer binnen: Jos Meers, Martin Averesch en Jarno Hijmans. Zij kregen een bijzonder welkom van Simon Brownlee. Hij was jarenlang de snelste Vierdaagseloper. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →