Rechter wijst verzoeken omwonenden Solar af

Print
Rechter wijst verzoeken omwonenden Solar af

Afbeelding: De Limburger/John Peters

Een verzoek van omwonenden om beperkingen op te leggen aan het geluidsniveau en de eindtijden van de camping van het populaire festival Solar in Roermond, is door de rechter afgewezen.

De buurtbewoners wilden aanvankelijk dat de rechter de volledige vergunning voor het festival zou intrekken, maar dat verzoek trokken ze tijdens de zitting woensdag in. Wel wilden ze dat er iets gedaan zou worden aan de overlast van de camping.

De rechter was echter van mening dat de gemeente voldoende heeft gemotiveerd dat de muziek op de camping gefaseerd moet worden afgebouwd, in verband met de veiligheid. Daar wordt tot 01.30 uur de tijd voor genomen.

Verder vindt hij het niet onredelijk dat de gemeente geen verdere beperkingen heeft vastgesteld voor het muziekgeluid van de camping na 11 uur ’s avonds en voor het stemgeluid in de nacht. Hij is van oordeel dat door de maatregelen die tot nu toe door Solar en de gemeente zijn genomen het risico op onaanvaardbare geluidsoverlast ’s nachts al voldoende beperkt is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →