Fatale brand in studentenflat werd mogelijk aangestoken

Print
Fatale brand in studentenflat werd mogelijk aangestoken

Afbeelding: AD

De brand in een studentenflat in Diemen die in de nacht van dinsdag op woensdag een bewoner het leven kostte, is mogelijk aangestoken. De politie "houdt rekening met mogelijke brandstichting". Specialisten van de Forensische Opsporing proberen sporen veilig te stellen, de politie hoopt op informatie van getuigen.

Vier mensen raakten gewond door de felle brand, van wie er twee ernstig aan toe zijn. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Vooral vanwege de rookontwikkeling moest de hele flat, die zo'n vijftien verdiepingen telt, worden ontruimd.

Zwartgeblakerd
De flat bestaat uit 182 woningen, waarvan er 143 aan studenten zijn verhuurd, zei een woordvoerder van woonstichting De Key. Volgens hem zijn veel studenten op vakantie. De woningstichting verwacht niet dat de bewoners de komende nacht al terug kunnen, omdat het trappenhuis zwartgeblakerd is en eerst moet worden schoongemaakt. "Ik heb er een hard hoofd in", aldus de woordvoerder. Alle elektriciteit en gas in het complex is afgesloten.

Bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis van Diemen. Aanvankelijk waren dat er tussen de zestig en zeventig, maar inmiddels is een deel naar familie gegaan. Volgens een woordvoerster van de gemeente wordt nog gekeken of mensen in de loop van de dag in groepjes wellicht even naar binnen mogen om spullen op te halen. "Voorlopig wordt er nog van allerlei onderzoek gedaan."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →