Babbeltruc met ‘dure’ pannenset voor vriendenprijsje

Print
Babbeltruc met ‘dure’ pannenset voor vriendenprijsje

Foto ter illustratie. Afbeelding: Istock

Exclusieve pannensets voor een schijntje. Restanten van een beurs in het Mecc. Huis-aan-huis te koop aangeboden door twee mannen, vanuit de kofferbak van een donkerkleurige stationwagon.

Het zou gaan om pannen van Gorissen Bedrijfskeukens BV uit Heer. Eigenaar Stefan Gorissen is ‘not amused’. "Een half jaar geleden hebben we hier ook al last van gehad. We betreuren deze gang van zaken ten zeerste. We kunnen alleen maar benadrukken dat deze pannensets absoluut niet van ons bedrijf afkomstig zijn en adviseren de mensen dan ook aangifte van oplichting te doen."

'Vriendenprijsje'
De pannenverkopers doken de vorige week op in het Heuvelland. Bij de politie kwamen aangiftes binnen uit Vaals en Valkenburg. Afgelopen dinsdag waren de pannenverkopers actief in de gemeente Eijsden. Een 73-jarige man uit Mesch liet zich verleiden tot de aanschaf van twee 15-delige pannensets en een keramische messenset voor het ‘vriendenprijsje’ van 250 euro.

Garantie
Pas toen de twee vertrokken waren en er geen merk op de pannen bleek te staan, kreeg de man argwaan. "Ik heb het Mecc gebeld en begreep  al snel dat er helemaal geen keukenbeurs was geweest en ook bij Gorissen wisten ze van niks." Ontevreden over de aankoop is hij niet. "Het zijn prima pannen met dertig jaar garantie. Ik weet alleen niet waar ik me moet melden als straks een pan beschadigd is."

Aloude babbeltruc
Volgens een politie-woordvoerder bedienen de mannen zich van de aloude babbeltruc. „Ze opereren hetzelfde als de klusjesmannen, die veel te dure reparaties aanbieden. Ze knopen met een smoes een praatje aan of beweren dat ze de meter komen opnemen. Eenmaal binnen, bieden ze hun waar of hun diensten aan. Vaak voor een veel te hoge prijs. We raden mensen aan alert te zijn en niet zomaar met iedereen in zee te gaan.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen