Dumoulin in Ridderronde is goedmakertje vanwege verkeershinder

Print
Dumoulin in Ridderronde is goedmakertje vanwege verkeershinder

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

De komst van Tom Dumoulin naar de Ridderronde in Maastricht is een cadeautje van bouwbedrijf Strukton. Het bouwbedrijf sluit deze zomer twee weken lang de Noorderbrug en trekt als goedmakertje de beurs.

Toen Strukton-directeur Bauke Lobbezoo vorige week in De Limburger las dat de Ridderronde Maastricht niet genoeg geld had om Giro-winnaar Tom Dumoulin te kunnen laten starten in zijn geboortestad, ging er onmiddellijk een lampje branden. “Wij gaan vanaf zes augustus twee weken de Noorderbrug sluiten en dat zal flink wat verkeershinder opleveren”, verklaart Lobbezoo. “Het leek ons een mooi gebaar naar de inwoners van Maastricht om ervoor te zorgen dat ze toch naar hun held kunnen kijken. We hopen dat dit pleziertje het verkeersleed van de weken erna zal verzachten.” Het bedrijf bouwt een nieuwe brug over de Maas aan de noordkant van de stad.

'Doen!'
Voor de zekerheid belde hij Strukton-bestuursvoorzitter Gerard Sanderink. “Maar hij twijfelde geen moment. Sanderink is zelf groot wielerfan en met zijn bedrijf Centric sponsort hij ook al de landelijke wielerbond KNWU. Hij zei dan ook meteen: ‘doen!’.”

Hoeveel geld Strukton precies neerlegt, wil Lobbezoo niet zeggen. “We investeren eenmalig hetzelfde bedrag als hoofdsponsor Brand.” De vraagprijs van Dumoulin bedraagt ongeveer 32.000 euro, een overschrijding van het totale budget van de Ridderronde, dat zo’n 30.000 euro bedraagt. Ook enkele bestaande sponsoren hebben een extra inspanning geleverd, laat de organisatie van de Ridderronde weten.

Nieuwe brug
Eerder was Strukton betrokken bij de ondertunneling van de A2, die tot rechtszaken omtrent uitbuiting van werknemers leidde. “Die zaken zijn heel complex en zijn nog lopende. Deze schenking is geen pr-offensief tegen die publiciteit en staat volledig los van die zaak.”

Ook wordt er geen tegenprestatie verlangd van Dumoulin, stelt Lobbezoo. "Daar hebben we niet om gevraagd. Al zou het natuurlijk prachtig zijn als hij straks op de fiets de nieuwe brug opent.” De Ridderronde wordt verreden op woensdag 2 augustus. Naast Dumoulin staan ook onder anderen Roy Curvers (Roggel) en Mike Teunissen (Ysselsteyn) aan de start.