Memphis Depay bezorgt familie omgekomen VVV-talent onvergetelijke dag

Print
Memphis Depay bezorgt familie omgekomen VVV-talent onvergetelijke dag

De broertjes Vilters met voetballer Memphis Depay. Afbeelding: 90/24

Ongeveer twee jaar na de tragische dood van Beau Vilters is de familie van de omgekomen VVV-jeugdspeler in Lyon ontvangen door voetballer Memphis Depay.

De Oranje-international deelde woensdag op Facebook een emotionele video van de ontmoeting. 

Memphis en Depay
De carrière van de 18-jarige Beau Vilters werd in juni van 2015 in de knop gebroken toen hij overleed bij een ernstig auto-ongeluk op de A73. Op de uitvaart in het VVV-stadion hield het jongere broertje van Vilters een toespraak. Daarin vertelde hij een tijdje gedacht te hebben dat 'Memphis' en 'Depay' twee verschillende voetballers waren; Beau plaagde hem daar graag mee. Sinds de dood van zijn broer volgde Vilters junior de verrichtingen van Depay op de voet. 

Ritje in Rolls Royce
Onlangs kwam het tot een ontmoeting tussen de familie Vilters en de voetballer. Het gezin werd ontvangen in het stadion van Olympique Lyon en na afloop van de wedstrijd werden de broertjes van Beau zelfs getrakteerd op een ritje in Memphis' peperdure Rolls Royce. "Het stukje in de auto was heel speciaal, dat de drie kinderen die nog over zijn die kracht en die verbintenis hebben met Memphis, dat is heel emotioneel om te zien", vertelt vader Danny in de video. Moeder Janine is eveneens dolblij met de ontmoeting: "Het is de eerste keer in twee jaar dat we even dingen zijn vergeten." De voetballer zelf heeft ook nog een boodschap voor het gezin: "Hoe moeilijk het ook is, er is altijd een weg naar boven."

De ontmoeting tussen beide partijen werd geregeld door FC Robinstijn, een stichting die voetbalgerelateerde kinderwensen in vervulling laat gaan.