Simpelveld tegen nieuwe plek coffeeshop Heerlen

Print

Afbeelding: De Limburger

Simpelveld is fel tegen de verhuizing van coffeeshop The Brothers naar een plek aan de rand van Heerlen.

De bezoekers zullen volgens de buurgemeente voor overlast zorgen. Simpelveld hanteert een ‘nul-beleid’ en wil dus ook geen coffeeshop in de directe omgeving. B en W vragen Heerlen dan ook met klem de verhuizing van The Brothers van de Heerlerbaan naar de Euregioweg te heroverwegen.

Tippelzone
Dat lijkt Heerlen niet van plan. Voor die gemeente is de vroegere tippelzone bij de Euregioweg de enige haalbare optie. De overlast zou hier minder zijn, omdat het een afgelegen plek is.

Heerlen bereikte eind juni een overeenkomst met de coffeeshop over verplaatsing. Bewonersorganisatie SBO Heerlerbaan dringt daar al jaren op aan.

Lees meer in De Limburger van donderdag

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen