Herstel spoorstoring rond Maastricht blijkt ingewikkelde klus

Print
Herstel spoorstoring rond Maastricht blijkt ingewikkelde klus

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger

Het oplossen van de treinstoring rond Maastricht blijkt een buitengewoon lastige klus.

Het treinverkeer van en naar de provinciehoofdstad kwam woensdagmiddag om 14.00 uur stil te liggen, nadat ergens in de omgeving van het station de bliksem insloeg. 

Tijdrovend
Monteurs van netbeheerder ProRail breken zich nu al uren het hoofd over hoe ze de storing op moeten lossen. Omdat niet duidelijk is waar de bliksem precies is ingeslagen, duurt het erg lang voordat de problemen kunnen worden verholpen. "We weten niet wat het is", legt woordvoerder René Vegter uit. "Onze monteurs moeten nu handmatig alle apparaten doormeten om te kijken of ze het nog doen. Dat is een arbeidsintensieve klus die erg tijdrovend is."

Extra manschappen
Het bedrijf heeft extra manschappen omgetrommeld om de storing op te sporen en te verhelpen. Tot die tijd kunnen er geen seinen en wissels worden bediend, en dus geen treinen rijden. Reizigers moeten ondertussen gebruik maken van bussen om op hun plek van bestemming te geraken, wat forse vertraging oplevert. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →