Markante bordeelbaas De Klein op 78-jarige leeftijd overleden

Print
Markante bordeelbaas De Klein op 78-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: De Limburger

De markante bordeelbaas Leo de Klein uit Linne is woensdag gecremeerd. Hij overleed op 78-jarige leeftijd. De Klein was al langere tijd ernstig ziek.

De Klein opende in 1970 als eerste een seksclub langs de Rijksweg tussen Roermond en Maasbracht. In de hoogtijdagen waren er aan de weg veertien clubs gevestigd.

Halve eeuw leven in een bordeel
In zijn Postillon Club, die tot de dag van vandaag bestaat aan de ­Rijksweg, ontving hij vervolgens mensen van allerlei rangen en standen. Begin dit jaar bracht De Klein, in een oplage van tweeduizend stuks, nog een boekje uit getiteld Halve eeuw leven in een bordeel, waarin hij over het reilen en zeilen in de club schreef. Onder meer de passage waarin hij beschreef hoe een burgemeester als een hond aan een riempje aan laarzen wilde likken, baarde opzien.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →