Treinverkeer rond Maastricht na uren weer op gang

Print
Treinverkeer rond Maastricht na uren weer op gang

Het treinverkeer kwam woensdagavond laat weer op gang. Afbeelding: De Limburger

De problemen op het spoor rond Maastricht zijn woensdagavond laat verholpen.

Omstreeks 23:15 uur kon het treinverkeer na uren van storing weer worden hervat. 

Handmatig controleren
Nadat om 14.00 in de buurt van het station de bliksem was ingeslagen, werkten de wissels en seinen niet meer, waardoor er geen treinen van en naar Maastricht konden rijden. Omdat onduidelijk was wát er precies beschadigd was geraakt, kostte het spoorbeheerder ProRail uren om de boel te repareren. Monteurs van het bedrijfs moesten handmatig overal controles doorvoeren, wat veel tijd in beslag nam. In de tussentijd werden alle reizigers per bus naar hun plaats van bestemming gebracht. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen