Marc Dutroux wil vrijkomen met nieuwe advocaat

© EPA/Michel Krakowski

Marc Dutroux heeft een nieuwe advocaat ingehuurd, in de hoop vrij te komen. Bruno Dayez wil proberen de omstandigheden voor Dutroux in de cel te verbeteren, maar onderzoekt ook hoe hij hem vrij kan krijgen.

HBVL

“Hem vrij op straat laten lopen is moeilijk, want de eerste de beste zou hem kunnen elimineren”, aldus Dayez. De advocaat stelt 2021, wanneer Dutroux 25 jaar vastzit, als streefdatum.

Marc Dutroux zit sinds 1996 in de gevangenis, vanaf 2008 verblijft hij in de gevangenis van Nijvel. Hij werd veroordeeld voor ontvoering, gijzeling, verkrachting, illegale handel en moord. In de jaren ‘90 ontvoerde, verkrachtte en vermoordde hij Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks. Ook Sabine Dardenne en Laetitia Delhez ontvoerde en verkrachtte hij, maar zij konden uiteindelijk gered worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal