Steeds meer vrouwen gebruiken Snapchat

© ANP

Steeds meer vrouwen maken gebruik van de populaire socialemedia-app Snapchat, blijkt uit donderdag verschenen cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

ANP

Inmiddels heeft 30 procent van de vrouwen de app voor het versturen van tekstjes, foto- en videoberichtjes geïnstalleerd op hun smartphone. Begin 2015 was dit nog 17 procent.MannenEen kwart van de mannen heeft de app op zijn telefoon staan, vergeleken met eveneens 17 procent ruim twee jaar geleden. Het zijn vooral jongeren die de app hebben geïnstalleerd. Volgens de onderzoekers wordt de berichten-app dagelijks door 2,1 miljoen Nederlanders gebruikt.WhatsAppDaarmee kan Snapchat niet tippen aan WhatsApp. Zo'n 12,1 miljoen Nederlanders hebben WhatsApp op hun smartphone geïnstalleerd. Ruim driekwart van hen gebruikt de app dagelijks om berichten te sturen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal