Chalets Voerendaal paar meter verplaatst, maar nog steeds illegaal

© Luc Lodder

De bewoners van het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal hebben donderdag hun chalets met een kraan naar een perceel enkele meters verderop laten takelen.

Marcel de Veen

De rechter bepaalde onlangs dat de woonwagens weg moeten. De broers Ronnie en René willen met de actie van vanmorgen de ontruiming van het kampje, die voor vrijdag gepland is, voor zijn.

Op slotBurgemeester Wil Houben van Voerendaal constateert dat de chalets op de nieuwe plek daar in strijd met het huidige bestemmingsplan staan. Tevens wijst de burgemeester er op dat het complete terrein vanaf vrijdag op slot gaat, omdat er recent een kilo hennep is gevonden.

Lees ook: Burgemeester vermoedt rol kampbewoners bij brandstichting

HuurachterstandDe kantonrechter bepaalde een kleine maand geleden dat de gemeente de huurovereenkomst met Ronnie en René mag beëindigen, omdat de huurachterstand was opgelopen tot vijftig maanden. In dat geval mag de gemeente ook overgaan tot ontruiming van de plek. De huurachterstand is overigens inmiddels voldaan.

_player_1500571388", "wid": "_1467261", "uiconf_id": 38081591, "flashvars": { "streamerType": "auto" }, "cache_st": 1500571388, "entry_id": "1_9rytgflj" });

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal