Half jaar cel geëist tegen appende vrouw die Yannick doodreed

Yannick Frijns overleed een dag na de aanrijding aan haar verwondingen.© AD/Privéfoto

Tegen de vrouw die de 21-jarige Yannick Frijns vorig jaar doodreed op een polderweg op Texel, is donderdag een celstraf van 6 maanden geëist. Ook zou volgens de officier van justitie haar rijbewijs voor 2 jaar ingenomen moeten worden.

Redactie

Tijdens de zitting in Alkmaar vertelde de 26-jarige verdachte Pamela H. dat ze zich weinig herinnert van het ongeluk. Ze zou een posttraumatische stressstoornis hebben en bij een psychiater lopen.

OntkenningOp de fatale dag reed ze met een vaart van 80 kilometer per uur over de kaarsrechte polderweg terwijl haar mobiel op de passagiersstoel naast haar lag. Ze ontkent dat ze aan het appen was. In tranen vertelde Pamela voor de rechter dat ze nooit achter het stuur zou appen, aldus een RTL-verslaggever die bij de zitting aanwezig was op Twitter.

'Geen sluitend bewijs'Uit gegevens van de telefoon van de verdachte bleek volgens de politie echter dat ze wel aan het appen was. Zo zou er 97 seconden zitten tussen het laatste WhatsApp-bericht en het belletje met 112. Ook bleek uit de enorme hoeveelheid appjes op haar telefoon dat ze haar mobieltje moeilijk met rust kon laten. Zelf zei ze daarover dat ze 'veel appjes kreeg van een man die haar leuk vond.'

Volgens de advocaat van de verdachte is er geen sluitend bewijs dat ze aan het appen was. Hij vroeg de rechter dan ook om vrijspraak.

'Hel op aarde'De moeder van Yannick las tijdens de zitting een emotionele verklaring voor. "Ik ben een moeder die de hel op aarde heeft moeten voelen. Ik ben geamputeerd," zei ze. "Vertel ons de echte waarheid!".

Yannicks Maastrichtse vader en zijn ex-vrouw Lauranne uit Geldrop vechten voor een zware straf. "Waarom wordt appen achter het stuur minder zwaar gestraft dan dronken achter het stuur?"

Lees ook: Maastrichtse vader over appende doodrijder: 'straf kan niet hoog genoeg zijn'

De rechter doet uitspraak op 3 augustus.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal