Nijmegen slibt dicht door Vierdaagsefeesten

Foto ter illustratie.© ANP

De groeiende populariteit van de Vierdaagsefeesten van Nijmegen zorgt voor steeds grotere problemen met de toegankelijkheid van de stad. De organisatie van het evenement neemt daarom volgend jaar een groot aantal maatregelen om verkeer in en rond het Nijmeegse centrum zoveel mogelijk te beperken. Tot en met woensdag bezochten al ruim een miljoen mensen de feesten, terwijl donderdag en vrijdag de drukstbezochte dagen zijn.

ANP

De honderden artiesten die tijdens de feesten optreden, krijgen volgend jaar een eigen shuttleservice vanaf een parkeerplaats buiten het centrum, liefst bij een hotel waar ze ook kunnen overnachten. Eigen vervoer van de bands mag dan niet meer de stad in. Dat geldt ook voor auto's van bijzondere bezoekers die de gemeente of de organisatie ontvangt. Voor deze VIP's gaan tuktuks rijden. 's Avonds kunnen feestvierders zich door de tuktuks laten vervoeren.

Een treintje gaat binnenstadbewoners uit het centrum brengen. Zij kunnen in de Vierdaagseweek niet met de auto bij hun huis komen, terwijl er ook geen bussen rijden. Een parkeergarage in het centrum wordt het centrale overslagpunt voor de bevoorrading van de horeca en de tientallen podia.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal