Fortuna Sittard: eindelijk uit gevarenzone KNVB

© Archief ANP

Fortuna Sittard zit niet langer in de gevarenzone van de KNVB. De club is voor de tweede keer op rij ingedeeld in categorie 2 door de licentiecommissie van de KNVB en hoeft daarom niet langer actief te werken aan financieel herstel.

Redactie

Dat heeft de KNVB de club laten weten, schrijf Fortuna op haar site.

Grote stapVolgens Fortuna zet de club hiermee een 'nieuwe grote stap naar een mooie toekomst'. De halfjaarcijfers van 2016/2017 werden al positief beoordeeld en ook de begroting van het seizoen 2017-2018 is volgens Fortuna goedgekeurd door de KNVB.

"Fortuna Sittard heeft financieel lastige jaren gekend, maar door intern de rust te bewaren is de club nu weer financieel gezond. Bovendien hebben we sportief een aardige sprong gemaakt gedurende de tweede helft van het seizoen. Niets staat onze ambities in de weg om aankomend seizoen succesvoller te zijn", zegt Johnny Creemers (Raad van Commissarissen) op de site.

ZorgwekkendFortuna Sittard en Roda JC waren in mei van dit jaar nog de enige clubs die volgens de licentiecommissie in de zorgwekkende categorie 1 zaten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal