Schlagerzangeres Andrea Jürgens (50) na kort ziekbed overleden

© Istock

De Duitse schlagerzangeres Andrea Jürgens is donderdag na een kort ziekbed op vijftigjarige leeftijd overleden in haar woonplaats Recklinghausen. Dat heeft haar platenmaatschappij in München bekendgemaakt.

ANP

Jürgens werd ontdekt toen ze tien was. Het kindsterretje debuteerde eind 1977 op tv in de oudejaarsavondshow van Rudi Carrell bij de ARD. Ze zong het liedje 'Und dabei liebe ich euch beide'. De echtscheidingssong zou een grote hit worden.

Jürgens groeide uit tot een geliefd artieste, ook in Nederland, en verkocht miljoenen singles en albums. Haar kerstplaat 'Weihnachten mit Andrea Jürgens', uitgebracht in oktober 1979, ging in drie maanden tijd meer dan anderhalf miljoen keer over de toonbank.

Een van de nummers was het oude volksliedje 'Heidschi Bumbeidschi'. In die tijd trad de jonge Jürgens ook nog met de Limburgse Heintje op.

Na een aantal jaren van betrekkelijke stilte nam Jürgens in 2016 weer een cd op en ging ze in het najaar op tournee. Die moest ze door ziekte voortijdig afbreken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal