'Lieke Martens verdient per jaar wat Messi voor drie dagen krijgt'

Lieke Martens maakte onlangs haar droomtransfer.© ANP

Lieke Martens, die onlangs haar droomtransfer naar FC Barcelona maakte, gaat bij haar nieuwe club rond 200.000 euro verdienen.

Redactie

Dat meldt de NOS donderdag. Dat bedrag komt overeen met het salaris dat Lionel Messi, die bij dezelfde club speelt, krijgt voor drie dagen werken.

Eerder bleek al dat de 24-jarige Limburgse de best betaalde speelster van de club zou worden. Martens is met haar salaris een van de weinige Nederlandse speelsters die rond kan komen met haar voetbalsalaris.

Volgens de NOS krijgen de meeste vrouwen die bij de acht eredivisieclubs in Nederland spelen alleen een onkostenvergoeding van zo'n 600 euro per maand. Als ze al een salaris krijgen is dat met lonen tussen de 700 en 2300 euro per maand geen vetpot. Ter vergelijking: het gemiddelde salaris voor mannen in de eredivisie ligt op 22.000 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal