Burgemeester vermoedt rol kampbewoners bij brandstichting

De auto van wethouder Patrick Leunissen brandde eind juni volledig uit.© De Limburger/Luc Lodder

Burgemeester Wil Houben van Voerendaal zegt aanwijzingen te hebben dat de bewoners van het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande een rol hebben gespeeld bij het in brand steken van de auto van wethouder Patrick Leunissen.

Rob Sporken

Volgens Houben is de informatie die wijst in hun richting afkomstig van 'derden'.

SmaadDe burgemeester denkt wel dat de bewijslast niet hard genoeg zal zijn voor Justitie om er een zaak van te maken. Ronald Loonen, advocaat van de twee bewoners, reageert verbaasd. "Eerst zo’n boodschap brengen en er dan aan toevoegen dat Justitie er niets mee zal doen. Dat is niet netjes van een burgemeester. Als je een zaak denkt te hebben, moet je gewoon aangifte doen. Het is nu afwachten of mijn cliënten vinden dat ze in hun goede naam zijn aangetast en stappen willen ondernemen. Mogelijk is hier sprake van smaad."

ChaletsDe twee bewoners van het kampje hebben donderdag hun twee chalets laten verplaatsen naar hun eigen, aanpalende perceel. Ze moesten op last van de gemeente voor vrijdag het terrein hebben ontruimd. De gemeente heeft de huurovereenkomst beëindigd, omdat beiden een huurachterstand van 50 maanden hadden, die ze wel hebben weggewerkt. Aangezien dat te laat is gebeurd, houdt de gemeente voet bij stuk.

Het duo probeerde de ontruiming maandag via een kort geding te voorkomen, maar kreeg geen gelijk van de rechter.

AutoEnkele dagen nadat de gemeente de twee had laten weten dat ze moeten vertrekken, ging de auto van wethouder Patrick Leunissen in vlammen op.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal