Schrijfster biedt excuses aan na ophef over MH17-column

Onderdelen van de gecrashte vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne.© ANP/Pierre Crom

Hanina Ajarai heeft donderdag haar excuses aangeboden voor een column van haar hand in het Algemeen Dagblad.

De Redactie

In het stuk schreef de columniste dat ze wonderlijk genoeg geen emoties voelde bij het nieuws over de ramp met vlucht MH17. Het recente drama rond Ajax-talent Abdelhak Nouri stemde haar wél emotioneel. "Begrijp me niet verkeerd: ik vind het zielig voor de nabestaanden en ik had gewild dat de ramp niet was gebeurd maar het raakt bij mij geen snaar."

BoosHet stuk maakte veel boze reacties los op sociale media. Ook reageerden er enkele nabestaanden boos op haar column. Reden voor Ajarai om haar excuses aan te bieden voor het schrijven: "Mijn woorden zijn nooit bedoeld als trap na richting de nabestaanden van de MH17-ramp. Nu ik weet dat ik deze mensen heb gegriefd met mijn column, bied ik mijn excuses aan", reageert ze. "Het was beter geweest als mijn overpeinzingen hen niet hadden bereikt. De vragen en verwondering waarmee ik mezelf gesteld zag, waren weliswaar bedoeld als opmaat naar een oprechte discussie maar ik begrijp heel goed dat deelnemen aan zo’n discussie te pijnlijk is voor nabestaanden. Dat spijt mij oprecht."

Eerder op de dag had het AD al laten weten dat de column van Ajarai op geen enkele wijze het standpunt van de krant verwoordt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal