Resten Salvador Dalí worden opgegraven

María Pilar Abel© ANP

In Figueres in het noordoosten van Spanje zijn donderdagavond de voorbereidingen begonnen om het stoffelijk overschot van Salvador Dalí (1904-1989) op te graven. Van de resten moeten monsters worden genomen voor een DNA-onderzoek. Een 61-jarige vrouw, María Pilar Abel, wil zo aantonen dat zij een dochter is van de legendarische surrealistische kunstenaar.

ANP

Bij het Theater-Museum Dalí in Figueres arriveerden kort voor sluitingstijd om 20.00 uur werklieden en technici. Zij moeten de anderhalf ton zware marmeren plaat van het graf van Dalí lichten. Ook wordt de glazen koepel van het gebouw, waaronder het gebalsemde lichaam in een crypte ligt, voor nieuwsgierige blikken afgedekt.

MonstersGerechtelijke artsen moeten monsters van het lichaam nemen, die voor onderzoek naar een laboratorium in Madrid worden gestuurd. De opgravingswerkzaamheden duren waarschijnlijk de hele nacht. De resultaten van het DNA-onderzoek zijn over ongeveer een maand bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal