Europa League: Janssen scoort voor Utrecht, PSV treft Kroaten

Willem Janssen (L) viert zijn doelpunt tegen Valetta FC.© OrangePictures

Osijek is de tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Europa League.

De Redactie

De club uit Kroatië verloor donderdag de return tegen Luzern met 2-1, maar klopte de Zwitsers vorige week al met 2-0.

Belangrijk doelpuntOsijek kwam donderdag met 2-0 achter tegen Luzern. Muzafer Ejupi maakte in de 72e minuut een belangrijk doelpunt voor de nummer vier van afgelopen seizoen in Kroatië.

ThuiswedstrijdPSV, dat instroomt in de derde voorronde, start de dubbele ontmoeting volgende week donderdag met een thuiswedstrijd. De return staat voor zeven dagen later op het programma.

FC UtrechtIn dezelfde Europa League wist FC Utrecht donderdagavond een ronde door te stoten. De Domstedelingen versloegen Valetta FC met 3-1, wat met de 0-0 van vorige week in Malta ruim voldoende was. Naast Sean Klaiber en Zakaria Labyad, tekende ook aanvoerder Willem Janssen uit Well voor een doelpunt.

De Europese ontmoeting werd overigens gespeeld in het Mandemakers stadion in Waalwijk, omdat Utrechts eigen Galgenwaard op dit moment gebruikt wordt voor het EK Vrouwenvoetbal. De volgende tegenstander van FC Utrecht is Lech Poznan uit Polen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal