Oranjevrouwen verslaan Denemarken, blessure voor Martens

Lieke Martens in actie tegen Denemarken.© AFP/Tobias Schwarz

De Nederlandse voetbalsters hebben donderdag ook hun tweede groepswedstrijd op het EK in eigen land gewonnen.

De Redactie/ANP

Net als zondag in de openingswedstrijd tegen Noorwegen volstond ook tegen Denemarken één doelpunt. Sherida Spitse besliste de wedstrijd op Het Kasteel in Rotterdam in de twintigste minuut uit een strafschop: 1-0. Oranje ontsnapte in de tweede helft aan de gelijkmaker, met dank aan keepster Sari van Veenendaal.

Lieke MartensSterspeelster Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, vorige wedstrijd nog verkozen tot player of the match, moest met nog een klein kwartier op de klok geblesseerd van het veld. Ze was even daarvoor van achteren neergehaald en had te veel last om verder te spelen. Renate Jansen was haar vervanger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aan kopMet zes punten uit twee wedstrijden gaat Oranje aan kop in groep A, België en Denemarken volgen met drie punten, Noorwegen staat op nul. Een gelijkspel maandag in Tilburg tegen de Belgische voetbalsters volstaat voor een plek in de kwartfinales. Bij een nederlaag is Oranje afhankelijk van het resultaat bij Denemarken - Noorwegen. Bij winst van de Denen wordt naar het doelsaldo gekeken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal