Toeristen komen om op Grieks eiland Kos door aardbeving

Print
Twee toeristen zijn om het leven gekomen door een aardbeving tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Kos in de nacht van donderdag op vrijdag. Er raakten zeker 120 mensen gewond, meldde burgemeester Giorgos Kyritsis van Kos

De twee doden vielen in een bar in de stad Kos waar het dak instortte. Volgens lokale autoriteiten gaat het om een Turkse en een Zweedse toerist. In de stad was veel uitgaanspubliek op de been. Volgens Griekse media raakte minstens één toerist gewond toen deze in paniek van het balkon van zijn appartement op de eerste verdieping sprong.

Nederlanders
Of er Nederlandse slachtoffers zijn, kon het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagochtend nog niet zeggen. Het ministerie zegt in contact te zijn met de lokale autoriteiten om dat uit te zoeken.

Lees ook: 'Onbeschrijfelijk bulderend geluid'

De aardbeving, met een kracht van 6.7, veroorzaakte daarnaast overstromingen in de Turkse badplaats Bodrum. Door de kleine vloedgolf als gevolg van de beving liepen gebouwen en straten onder water.

Schade
Na de beving gingen veel mensen de straat op. Ook zijn er meldingen van schade aan gebouwen en viel op meerdere plekken de stroom uit. Het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum (EMSC) waarschuwt mensen via sociale media om lager gelegen gebieden voorlopig te mijden.

Het epicentrum bevond zich in zee op zo'n 10 kilometer ten zuidoosten van Bodrum. Kos en Bodrum zijn populaire vakantiebestemmingen.

Bent u op Kos en heeft u iets meegekregen van de aardbeving? Neem contact op met de redactie.