Nieuwslezer Radio 10 op Kos: Onbeschrijfelijk bulderend geluid

Print
Nieuwslezer Radio 10 op Kos: Onbeschrijfelijk bulderend geluid

Lex, Landeweerd, Lex Gaarthuis en Harry van der Heijden. Afbeelding: AD/ANP Kippa

Nieuwslezer Harry van der Heijden is op vakantie op Kos. Daar maakte hij vannacht de aardbeving mee die voor zover bekend aan twee mensen het leven kostte. De nieuwsstem van de Radio 10-ochtendshow Goeiemorgen Lex is ongedeerd, maar wel flink geschrokken.

Dat vertelde hij vanochtend in de radioshow aan zijn collega Lex Gaarthuis. Via de telefoon liet Van der Heijden weten dat het goed gaat. ,,We proberen een beetje bij te komen van de schrik."

De nieuwslezer lag te slapen in zijn appartement op een vakantiepark buiten het centrum van Kos Stad toen de aardbeving met een kracht van 6.7 toesloeg. ,,Rond half een lokale tijd begon alles te trillen. Een bulderend geluid, dat valt niet te omschrijven. Het eerste wat we dachten was; wat gebeurt er überhaupt? En hoe komen we zo snel mogelijk buiten?"

Lees ook: Toeristen komen om op Grieks eiland Kos door aardbeving

Van der Heijden en zijn gezelschap wisten veilig hun appartement uit te komen en wachten vanochtend in het hoofdgebouw van het park tot de appartementen zijn gecontroleerd en ze weer mogen terugkeren naar hun huisje.