TUI: 2700 Nederlandse vakantiegangers op Kos

Print
TUI: 2700 Nederlandse vakantiegangers op Kos

Afbeelding: ANP

TUI, een van de grootste touroperators in Nederland, zoekt uit hoe het met de Nederlanders is op het Griekse eiland Kos dat door een zware aardbeving is getroffen. "We hebben er op dit moment ruim 2700 vakantiegangers zitten en onze reisleiders gaan langs de hotels om te kijken hoe het met de gasten is en in welke staat de hotels zich bevinden'', aldus een woordvoerster.

De luchthaven op Kos is volgens haar nog tot zeker 14.00 uur gesloten. "Voor zaterdag staan vanuit Nederland twee vluchten met vakantiegangers gepland. Of zij ook daadwerkelijk naar het eiland kunnen vertrekken, wordt uitgezocht.''

Vertraagd
Een vlucht van Transavia naar Kos vertrekt vrijdagochtend later dan voorzien vanaf Schiphol. Vlucht HV5041 zou volgens schema om 05.45 uur vertrekken, maar de vlucht staat nu voor 09.30 uur gepland. Het toestel zit met 186 passagiers nagenoeg vol, aldus een woordvoerster van Transavia.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen