Huizenprijzen Limburg blijven stijgen

Print
Huizenprijzen Limburg blijven stijgen

Afbeelding: ANP

De huizenprijzen in Limburg zijn het afgelopen kwartaal opnieuw gestegen. Voor een woning betaal je nu gemiddeld 4,8 procent meer dan een jaar geleden.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag publiceerde. Gemiddeld in Nederland stegen de prijzen van bestaande koopwoningen met 8 procent. Dat is de grootste prijsstijging sinds maart 2002.

Noord-Holland is de eerste provincie waar de prijzen inmiddels het niveau van voor de crisis hebben bereikt. Dat komt vooral door de huizengekte in en rond Amsterdam. In vergelijking met het vorige hoogtepunt in 2008 waren de prijzen van bestaande koopwoningen in het tweede kwartaal van 2017 gemiddeld bijna 2 procent hoger.

De woningprijzen bereikten hun voorlopige hoogtepunt in augustus 2008. Vervolgens daalden de prijzen tijdens de financiële crisis tot een dieptepunt in juni 2013, waarna de weg omhoog werd ingeslagen. De woningprijzen zitten nu nog gemiddeld in Nederland 6,9 procent onder het niveau van voor de crisis, maar 18,5 procent boven het dieptepunt.