Fietsen, Limburgers en Aziaten op derde mars en showweekend WMC

Print
Vier Limburgse mars- en showkorpsen doen komende zondag 23 juli mee aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Met zestien optredens op zaterdag en achttien optredens op zondag staat het derde mars- en showwedstrijdweekend in het Rodastadion vol gepland.

De ‘Grúún van Méél’: Jachthoorn- en Trompetterkorps Sint Willibrordus van de Meijelse schutterij keren na 40 jaar afwezigheid terug op het WMC en mogen zondagochtend om 11 uur het spits afbijten. Heerlen is goed vertegenwoordigd op zondag met deelname van de Showband Corio en het Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss. Beide Heerlense korpsen zijn al jaren een vaste waarde in het deelnemersveld van het mars- en showgebeuren. Bijzonder is ook de deelname van het Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Trommel- en Klaroenkorps uit Eijsden. Het korps is een belangrijk onderdeel van de ‘Roej’ uit Eijsden, het grote harmonieorkest dat op dit moment nog wereldkampioen is in de Concert-afdeling bij de wedstrijden in de Rodahal.

Omafietsen
Een oer-Hollandse bijdrage levert zaterdag de Bicycle Showband Crescendo uit het Groningse dorp Opende. Zij peddelen op omafietsen over het parcours terwijl ze tegelijkertijd hun mars en showroutines doorlopen. Bijzonder is daarbij de deelname van trombonist Fokko Tolsma (inmiddels 67 jaar) die aan zijn tiende editie van het WMC start. Het is tevens zijn laatste WMC, zo vertelt de Groninger. “Omdat het musiceren op de fiets een enorm sportief gebeuren is. Als je met 20 kilometer per uur je figuren draait en tegelijkertijd musiceert, moet je een goed stel longen hebben en snel kunnen reageren. Ik merk gewoon dat mijn reactiesnelheid minder wordt.”

Buitenland
Publiek kan in het derde wedstrijdweekend ook buitenlandse korpsen verwachten uit Azië, zoals de Nishihara High School Marching Band, uit Duitsland treedt debutant Fanfarenzug Neustrelitz aan en uit Canada komt de Red Deer Royals Marching Showband.

De wedstrijddagen starten om 11 uur in het Roda JC-stadion, Kerkrade.

Voor meer informatie: www.wmc.nl