Voerendaal start procedure om chalets te verwijderen

Print
Voerendaal start procedure om chalets te verwijderen

Afbeelding: Luc Lodder

Voerendaal heeft een procedure gestart om twee chalets zo snel mogelijk te laten verwijderen.

De twee chalets staan momenteel op het eigen terrein van de twee bewoners.

Eigendom
Die moesten hun woningen verplaatsen van het perceel van de gemeente, die de huurovereenkomst met beiden heeft ontbonden. Het te laat betalen van een huurachterstand van vijftig maanden was voor de rechter voldoende om de gemeente toe te staan de huurovereenkomst op te zeggen en het terrein te laten ontruimen. De gemeente somde ook een lijst met incidenten op met de twee bewoners, maar die nam de rechter niet mee in zijn oordeel.

Brandgevaar
De bewoners lieten hun chalets donderdag overtakelen naar hun eigen terrein, maar volgens de gemeente mogen ze daar ook niet staan. De brandweer constateerde vrijdag dat er geen brandgevaar is. Daardoor zijn er geen redenen om ze via een spoedprocedure weg te krijgen, verklaarde burgemeester Wil Houben tijdens een persconferentie. "Het zal dus nu iets langer gaan duren. Maar de procedure start vandaag nog."

Slopen
De gemeente startte vrijdagochtend meteen met de verdere ontruiming van het terrein door de gebouwen, eigendom van de gemeente zelf, te slopen. Bovendien is het terrein waarop de twee chalets staan voor een halfjaar gesloten, omdat er eind maart bij een inval een kilo hennep is aangetroffen. Daar komt nu ook een camera te hangen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje