TUI: 2700 Nederlandse vakantiegangers op Kos

Print
TUI: 2700 Nederlandse vakantiegangers op Kos

Afbeelding: AFP

Zeker twee hotels in het door een aardbeving getroffen Kos-stad blijven nog enkele dagen gesloten. Dat meldt touroperator TUI, die benadrukt dat het merendeel van de hotels nog in gebruik is. "Er zijn zelfs alweer mensen die bij het zwembad liggen en hun vakantie voortzetten."

TUI heeft ongeveer 2700 vakantiegangers op het eiland Kos zitten. Gasten die waren ondergebracht in de beschadigde hotels Continental Palace en Saint Constantin kunnen daar niet blijven: de panden moet enkele dagen de deuren sluiten en op veiligheid geïnspecteerd worden. "Wij zijn met deze vakantiegangers in overleg over het vervolg van hun vakantie", aldus het bedrijf in een verklaring.

Bent u op Kos en heeft u iets meegekregen van de aardbeving? Neem contact op met de redactie.

De luchthaven op het eiland sloot na de aardbeving, maar de vluchten van zaterdag en zondag worden volgens het bedrijf volgens planning uitgevoerd. Vakantiegangers moeten wel rekening houden met ,,aanzienlijke schade'' in het oude centrum van Kos-stad, waar nog opruimwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

Ook in de Turkse badplaatsen Marmaris en Bodrum is de aardbeving gevoeld. Daar verblijven ruim 1700 vakantiegangers via TUI. "Op Rhodos en in Bodrum zijn de hotels operationeel en zijn benodigde opruimwerkzaamheden in volle gang, die vluchten worden ook gewoon volgens planning uitgevoerd'', meldde TUI.