Na 40 jaar weer terug op WMC

Print
Na 40 jaar weer terug op WMC

Afbeelding: Jeroen Kuit

Op zondagochtend 11 uur mogen veertig muzikanten uit Meijel het spits afbijten in Kerkrade. Leden van Jachthoorn en Trompetterkorps St. Willibrordus (onderdeel van de schutterij) marcheren na veertig jaar afwezigheid opnieuw het WMC binnen. Waar ze op hopen? "Op applaus”, vat de jongste muzikante – Bente Basten van 9 jaar - het treffend samen.

Uit een enquête van enige tijd geleden blijkt dat deelname aan het WMC bij leden van het muziekkorps hoog op het verlanglijst staat. Dirigent André Falize is blij met de drive van ‘zijn’ muzikanten. Het is makkelijk om je als muziekkorps van de schutterij te meten aan collega’s uit die wereld. "Maar wil je muzikaal groeien, is het noodzakelijk om je blikveld te verruimen. Met het WMC als hoogst haalbare podium.”

Saamhorigheid
Ruim een jaar is het korps actief bezig om muzikaal de zaak tot in perfectie in de vingers te krijgen. Niet alleen muzikaal zijn door het intensieve WMC-repetitietraject gegroeid. Ook de saamhorigheid van de groep is vergroot, ziet schutterijvoorzitter Twan de Bruin trots.

Generale repetitie
Zaterdagavond om 19 uur is de generale repetitie van de Grúún uit Meel op de voetbalvelden van RKMSV aan de Heufkesweg 29, Meijel. Iedereen is welkom.

Lees een uitgebreide reportage over deze muzikanten in de krant van zaterdag 21 juli.