Limburgers na aardbeving op Kos: 'Het was heel eng'

Print
Limburgers na aardbeving op Kos: 'Het was heel eng'

Schade op Kos na de aardbeving. Afbeelding: AFP/Louisa Gouliamaki

Verschillende Limburgse toeristen op het Griekse eiland Kos zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door de heftige aardbeving daar.

De aardbeving tussen de Turkse kust en het Griekse eiland had een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Op Kos stortten diverse gebouwen in en viel op sommige plekken de stroom uit. Twee toeristen uit Zweden en Turkije kwamen om toen het dak van een bar naar beneden kwam. 

Heel eng
Elby Saya en zijn vriendin Bess Hovers uit Maastricht, die op vakantie zijn in Kos-stad, zijn erg geschrokken. "Het was heel eng, het bed ging alle kanten op en neer, alsof er iemand aan stond te trekken", vertelt Hovers. "Alles schudde, alsof je in een achtbaan zat, nee, het was nog heftiger. Kastjes gingen open, de tv boven het bed bewoog. Het licht ging aan en uit. Ineens hoorden we buiten mensen rennen. Toen hebben we ons snel aangekleed en zijn we ook naar buiten gerend."

De twee willen nu zo snel mogelijk naar huis en stappen snel op het vliegtuig richting Nederland. 

Nederlandse slachtoffers
Of er bij de aardbeving Nederlandse slachtoffers zijn gevallen, kan het ministerie van Buitenlandse Zaken nog niet zeggen. Het ministerie zegt in contact te zijn met de lokale autoriteiten om dat uit te zoeken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen