Veelbesproken Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer stapt op

Print
Veelbesproken Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer stapt op

Sean Spicer. Afbeelding: AFP/Olivier Douliery

Woordvoerder Sean Spicer stapt op als woordvoerder van het Witte Huis, zo is vrijdag bekendgemaakt. Spicer kon zich niet vinden in het besluit Anthony Scaramucci, een financier uit New York, aan te stellen als hoofd communicatie.

Volgens The New York Times heeft president Trump vrijdagochtend Scaramucci de nieuwe baan aangeboden en heeft hij Spicer gevraagd om desondanks aan te blijven. Spicer ziet de aanstelling echter als een cruciale fout en ziet daarom geen mogelijkheid meer om zijn functie in het Witte Huis nog langer te vervullen.

Sarah Sanders
De post van communicatiedirecteur was beschikbaar sinds het opstappen van Michael Dubke in mei. Spicer nam diens taken nadien waar, terwijl Sarah Sanders steeds vaker de woordvoering van het Witte Huis deed.

Scaramucci
Nieuwe kracht Scaramucci geldt als een goede bekende van president Trump. De 53-jarige New Yorker zamelde geld in voor de presidentiële campagne en voorziet Trump tegenwoordig regelmatig van advies. Verder werd hij al langer genoemd voor een functie in het Witte Huis. Zo kreeg hij eerder een ambassadeurspost aangeboden bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in Parijs.